• Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon

© 2019 by vzw Multimove Kortenaken. Proudly created with Wix.com

Multimove = ontdekken + spelen + samen sporten

De focus van multimove ligt op de algemene ontwikkeling van vaardigheden. Een sporttak is niet meteen herkenbaar. Kleuters krijgen de kans om een goede basismotoriek te ontwikkelen op een leuke manier.

 

Tijdens uitdagende bewegingssituaties in de Multimovelessen komen de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod. Stuk voor stuk basisvaardigheden die een kind op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te prikkelen en bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu en later zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd. De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren. 
Plezierbeleving staat centraal tijdens de lessen.

 

Dit zijn alle 12 bewegingsvaardigheden: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen, en zwaaien.

Multi-watte?

Waarom kiezen voor Multimove?

Kinderen tussen 3 en 8 jaar oud zitten in een cruciale ontwikkelingsfase. Hun motorische vaardigheden zijn volop in ontwikkeling en daarom moeten ze meer nog dan anderen gestimuleerd worden om veel te bewegen. Een goede motorische ontwikkeling zorgt ervoor dat kinderen ook op latere leeftijd actief blijven.

Multimove wil de basismotoriek bij jonge kinderen op een pedagogisch verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier stimuleren.